زیارات منسوب به امام زمان علیه السلام

از ویکی‌مهدی

١. زیارت آل یاسین، منقول از امام مهدی علیه السلام 1

۲. زیارتی شبیه به زیارت آل یاسین، مشهور به زیارت ندبه که سیدبن طاووس آن را از جمله اعمال زیارت سرداب مقدس ذکر کرده است.2

٣. زیارت استغاثه به صاحب الزمان علیه السلام 3

۴. زیارت امام زمان علیه السلام در روز جمعه 4

۵. زیارت حضرت مهدی علیه السلام بعد از نماز صبح، منقول از سید بن طاووس 5

زیارات امام مهدی علیه السلام در سرداب مقدس، منقول از سید بن طاووس که حکم مستحب بودن این زیارات را ذکر نموده است:

١. زیارت اول امام مهدی علیه السلام در سرداب مقدس: «سلام الله و بركاته.» 6

۲. زیارت دوم امام مهدی علیه السلام در سرداب مقدس: «سلام الله الكامل التام...» 7

٣. زیارت سوم امام مهدی علیه السلام در سرداب مقدس: «السلام عليك يا خليفة الله في أرضه » 8

۴. زیارت چهارم امام مهدی علیه السلام در سرداب مقدس: «السلام على الحق الجديد...9

۵. زیارت پنجم امام مهدی علیه السلام در سرداب مقدس: «الله أكبر الله أكبر» 10

۶. زیارت ششم امام مهدی در سرداب مقدس: «السلام عليك يا خليفة الله و خليفة آبائه المهديين........11

- لیلا خلیلیان فر- اوصاف حضرت حجت علیه السلام در ادعیه و روایات صفحه 44

1. زیارت آل یاسین توقیعی است که از ناحیهی مقدس امام مهدی علیه السلام صادر گشته و می فرمایند: هر گاه خواستید به ما توجه پیدا کنید، همان گونه که خداوند فرمود بگویید: «سلام على آل یاسین...». این زیارت معتبر و پرمحتوی را می توان گفت خلاصه ای از عقیدهی هر شیعه در زمان غیبت است و آن چه یک شیعه باید در زمان غیبت بداند در آن آمده است. راوی این زیارت ابو جعفر محمدبن عبدالله بن جعفر حمیری است.

2. علامه مجلسی این زیارت را از خط شیخ محمد علی جباعی جد شیخ بهایی - به اسناد مضبوطه اش از محمدبن عبدالله بن جعفر حمیری ذکر نموده که توقيع مبارک به سوی او بیرون آمد: «هرگاه اراده کردید توجه به ما به سوی خدای تعالی و به سوی ما، پس بگویید چنانکه خدا فرموده: سلام على آل ياسيين...»؛ (بحارالأنوار، ج ۱۱، ص ۳۶ تا ۳۹ و ج ۹۹، ص ۹۲ تا ۹۵)

3. این زیارت سه بخش است: بخش اول شامل سلام و درود بر حضرت مهدی علیه السلام و بخش دوم شامل سلام و درودهایی است که به نحو خطاب به آن حضرت آمده است و بخش سوم شامل عرض حاجت، طلب شفاعت و استجابت دعا است. این زیارت با عبارت «سلام الله الكامل التام» آغاز می شود. (بحارالأنوار، ج ۱۱، ص ۳۱ و ۳۲، ج ۹۸، ص ۳۷۳ و ۳۷۴، ج ۹۹، ص ۲۴۵ تا ۲۴۷).

4. زیارتی است که در روز جمعه وارد شده است. ابتدای این زیارت شامل سلامهای متعددی است و سپس ذکر صلوات و دعا برای خود که از منتظران، یاران، شهیدان و دوستان حضرت باشیم و بعد از آن درد دل و شکوایی خطاب به حضرت ذکر شده است. (سیدبن طاووس، إقبال الأعمال، ص ۳۷ و ۳۸؛ بحارالأنوار، ج ۹۹، ص ۲۱۵ و ۲۱۶).

5. زیارتی است که هر روز پس از نماز صبح خوانده و از خداوند صلوات بر حضرت مهدی علیه السلام از سوى جميع مؤمنين طلب می شود و همچنین تجدید بیعت با حضرت و دعا برای خود که از یاران حضرت، اطرافیان، نگهبانان و شهیدان در رکاب حضرت باشیم، در این زیارت آمده است. (مجلسی، بحارالأنوار، ج ۹۹، ص ۱۱۰ و ۱۱۱).

6. همان، ص ۸۳ تا ۸۷.

7. همان، ص ۹۷ و ۹۸.

8. همان، ص ۹۸ تا ۱۰۰.

9. همان، ص ۱۰۱.

10. همان، ص ۹۸ و ۹۹.

11. همان، ص ۱۰۰ و ۱۰۱.